Het verhaal van Wim

Bij SBB krijg ik vertrouwen!

Waardoor ik veel meer goesting heb om ervoor te gaan

In het voorjaar van 2013 ruilde senior consultant Wim een groot internationaal consultancybedrijf in voor het SBB-kantoor in Beveren. Hij heeft nog geen seconde spijt van deze beslissing

Bij mijn vorige werkgever was er voor alles wel een regeltje. Ik had er het gevoel dat ik altijd achter de feiten aan holde en dat ik zelf weinig initiatief mocht nemen. Je moest verplicht ergens voor gaan, al was het soms helemaal niet je ding.

 

Bij SBB daarentegen krijg ik vertrouwen, waardoor ik veel meer goesting heb om ervoor te gaan.

Hier wordt heel hard gewerkt, maar de eisen zijn realistisch en de communicatie transparant. Je mag zelf initiatief nemen, leren uit je fouten en je krijgt alle nodige support. Het resultaat is dat SBB erin slaagt om mensen lang aan boord te houden. Je hebt groeiperspectieven binnen de organisatie, dus waarom zou je hier ervaring opdoen om daarna weg te lopen?

Net zoals alle nieuwkomers kwam ik eerst in het Opleidingskantoor terecht. Daar kreeg ik echt een vliegende start, want op een week tijd kon ik met de tools overweg en wist ik bij wie ik met welke vraag terecht kon. Een informele lunch met alle nieuwkomers en de directie vormde de afsluiter van het inlooptraject. Een onthaal volgens de regels van de kunst dus.